Krachttraining


Wil je vooral werken aan de opbouw en de conditie van je spieren, dan biedt Ferry Fit krachttraining aan. Krachttraining is een veel voorkomende activiteit van sporters, maar wat houdt krachttraining echt in? Krachttraining is bedoeld voor het opbouwen en sterker worden in spierkracht. Hierdoor kun je het maximale uit jezelf halen en je prestaties naar een hoger niveau leiden.

Wil je personal training in de sportschool? Dan zijn er genoeg apparaten en gewichten (barbells en dumbbells) waar je gebruik van kunt maken.

Daarnaast is het ook heel goed mogelijk om krachttraining buiten de sportschool uit te voeren zonder de apparaten en gewichten. Alleen met je eigen lichaamsgewicht kunnen we al heel veel variëren in oefeningen en een gehele krachttraining invullen. Voorbeelden van oefeningen zijn squats, lunges, push-ups, pull-ups, dips of buikspieroefeningen.

Afvallen met krachttraining

Door regelmatige krachttraining groeien je spieren en word je sterker. Wat veel mensen echter niet weten is dat krachttraining ook kan helpen als je wilt afvallen. Met meer spiermassa verbrandt je lichaam ook meer calorieën. Ook in je rust verbruik je meer calorieën en verlies je daarom sneller gewicht. Om het beste resultaat te krijgen is het van belang om zoveel mogelijk te variëren in spiergroepen en oefeningen.